Основателите на EvoEstate инвестират личен капитал в тази инвестиция

EvoEstate представя на своите инвеститори още една възможност да инвестират в сделка, създадена от Inveslar. Тази възможност предлага очаквана възвръщаемост, оценена от инициатора на сделката от поне 14,3% за 12 месеца. Това обаче е в най-лошия сценарий, проектиран от Inveslar. В приложената документация можете да откриете 3 сценария с различни продажни цени, които в някои случаи дори проектират до 21,8% възвръщаемост.

Целта на тази инвестиция е да се закупи имот, който е придобит на търг и под пазарната цена. Средствата ще бъдат използвани и за покриване на разходите за придобиване и разходи за обновяване.

Общата сума на необходимия капитал е 251 190 EUR. Този проект е включен в платформата Inveslar при финансиране на 1-ва фаза, финансирането на втората фаза е изключително само за инвеститори EvoEstate. Няма правна разлика в правата и сроковете между фондовете на 1-ва и 2-ра фаза.

Ценова конкурентоспособност

Данните за сделката сочат, че преди две години е продаден имот със същите характеристики като този за 398 000 евро с начална продажна цена от 450 000 евро, но този имот не е реновиран.

В допълнение има 3 апартамента за продажба в същата сграда в момента (всички имат гледка към морето като текуща възможност за инвестиция) от 75м2 – € 255 000 (3400 € / м2), 100м2 – € 275 000 (€ 2750 / м2), 110м2 – 310 000 евро (2818 евро / м2).

Независимо от това, важно е да разберем, че въпреки че това е много подценена собственост, пазарът на недвижими имоти в Cambrills / Tarragona не е толкова ликвиден като този на Барселона или Мадрид.

Много е важно да се отбележи, че инвеститорите ще допринесат само за 20% от общата сума на финансиране. Останалите 80% се осигуряват от Invernova, като по този начин те внасят сериозна сигурност в играта и са напълно стимулирани, за да увеличат максимално възвръщаемостта на инвеститорите.
Граница на безопасност

Има два компонента, осигуряващи запас от сигурност на инвеститорите. Продължителност на проекта: отбелязано е, че предприемачът очаква да продаде имота в рамките на 12 месеца, но тази продължителност може да бъде много по-кратка, тъй като очакваната продължителност на обновяването ще бъде по-кратка от 2 месеца.

Друг компонент на безопасност е цената на придобиване на имота, която дори след данъците и разходите за придобиване и обновяване превъзхожда други имоти в сградата.
Структура на таксите

До IRR от 10%, 100% от нетната печалба от операцията ще отиде за инвеститорите. След като бъде надвишен IRR от 10%, 20% от нетната печалба от операцията ще отиде за Дружеството, а останалите 80% за инвеститорите.
Такса за успех на EvoEstate

EvoEstate не начислява никакви инвестиционни такси на инвеститорите, ако възвръщаемостта е 18% или по-ниска. В случай че възвръщаемостта на инвестицията над 18%, EvoEstate ще начисли 20% от излишъка, т.е. доходността на инвестицията 20%, EvoEstate ще начисли 0,4% от инвестираната сума, докато връща 19,6% на инвеститорите.

Включете се в тази инвестиционна възможност от ТУК и получете бонус от 15 евро при регистрация.